sobota 12. prosince 2009

Zadání projektu "Svět okolo nás" pro jednotlivé družiny a stupně

Žouželky Zjistěte a sepište v jakých zemích bylo vyrobeno oblečení, které nosíte. A změřte jakou dálku musí oblečení urazit z místa, kde se vyrábí až k vám dom(v atlase světa pravítkem + převést na km).
Žabky Zjistěte a sepište z jakých zemí pochází zelenina, kterou prodávají v obchodu nejblíže vašeho bydliště. A změřte jakou dálku musí zelenina urazit z místa, kde se pěstuje až k vám dom(v atlase světa pravítkem + převést na km).
Žirafky
Země: Zjistěte co je to Fair Trade. Kde v Brně se s tím můžeme setkat.
Voda: Představte si, že ve sbírce vyberete 1000Kč. Jen na vás záleží, komu ve svém okolí peníze dáte. Podmínkou je, že musí jít na konkrétní věc. Své rozhodnutí zdůvodněte. Napište všechny nápady, které ve vaší skupince padly a pak společně vyberte a označte jeden nejlepší.
Surikaty
Země: Zjistěte co je to Fair Trade. Jaké má logo.
Voda: Představte si, že ve sbírce vyberete 1000Kč. Jen na vás záleží, komu ve svém okilí peníze dáte. Podmínkou je, že musí jít na konkrétní věc. Své rozhodnutí zdůvodněte. Napište všechny nápady, které ve vaší skupince padly a pak společně vyberte a označte jeden nejlepší.
Žaluzie
Srovnejte ceny tří výrobků se značkou Fair Trade s podobným zbožím v běžném obchodě. U všech výrobků zjistím, odkud pochází, a zdůvodním, proč je cena u Fair Trade výrobků taková, jaká je.
Oheň Zjisti co je to EIA a SEA a najdi informace o proběhlém či probíhajícím procesu EIA v našem regionu. (k zjištění, jaký stavební záměr probíhá v okolí vašeho bydliště/chalupy/vybraného místa využijte http://tomcat.cenia.cz/eia/view.jsp )

Žádné komentáře:

Okomentovat